Убедени сме, че има достатъчно средства, за да бъдат

...
  Убедени сме, че има достатъчно средства, за да бъдат
Коментари Харесай

Мая Илиева: Кой в Европа работи за 25 ст. на час?

 
Убедени сме, че има задоволително средства, с цел да бъдат покрити потребностите ни. Това сподели водачът на митингите на медицинските сестри Мая Илиева в изявление за bTV.
" Неизпълними могат да кажат, когато има един баланс сред заплащането. Виждате каква е ножицата. Има на доста места прекомерно огромни заплати. Убедени сме, че в опазването на здравето има задоволителни доста средства, тъй че да бъдат покрити и нашите потребности ", изясни тя.
Според нея проектът на здравните управляващи при потребност да бъдат командировани медицински сестри няма да сработи, тъй като сега те са прекомерно малко.
" Никой не споделя една здравна сестра за какъв брой пациенти се грижи. Говорих с Габрово – нямаха нищо, нямаха елементарни маски и ръкавици. Това ли е отношението на страната към здравните служащи ", попита Илиева.
В отговор на коментар, че в случай че митинг, като този в постройката на Народното събрание се беше случил във страни като Франция или Германия, ограниченията щяха да са по-сурови Илиева отговори:
" Във Франция и Германия кой работи за 25 ст. на час, кой работи за 300 евро на месец? Това го няма в никоя страна в Европа. "
Илиева добави, че ще бъде потърсена отговорност от началника на " Пирогов " Стоян Балтов, който е посочил персонални данни на Бойка Анастасова , с цел да покаже какво е заплащането ѝ.
Тя уточни, че в случай че болестта с ковид се популяризира и лечебните заведения се изпълнят, ще стане ясно, че медицинските сестри са извънредно малко.
Милка Василева, ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи разяснява, че дейностите на сестрите са крайни, само че разбираеми:
" При изискване, че ние повече от 10 години пишем тонове заявления, срещи, диалози, които в действителност не дадоха претенции резултат, евентуално сътрудниците са прави. Медицинските сестри са добре оценени в западния свят и страната не направи нищо с цел да ги задържи тук. "
ОЩЕ: Може би има нещо хубаво в тази медийна офанзива - хората взеха да си мият ръцете
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР